NIRVANA TRIBUTE

In november 1993 vonden de opnamens plaats van het live album Unplugged in New York van de legendarisch grunge band Nirvana. Nirvana toonde aan meer dan alleen de rauwe, ongepolijste grunge te kunnen spelen en het album dat eruit voortkwam wordt nog altijd gezien als één van de beste van het illustere trio. Zeven maanden na de opnamens pleegde zanger Kurt Cobain zelfmoord.

Sinds 2009 brengen de Bredase muzikanten Tim van Bokhoven (gitaar en zang), Jasper van der Hoeven (basgitaar) en Silvester van Rijckevorsel (drums) middels Nirvana Tribute band Bleach een ode aan hun muzikale helden Kurt Cobain, Krist Novoselic en Dave Grohl. Maar na iets meer dan twee jaar lang als Nirvana te hebben gebeukt en gebruld, een enkele keer zelfs een gitaar te hebben kapot gesmeten of een duik in het drumstel te hebben gedaan ten overstaan van uitzinnige Nirvanafans die vol overgave "Rape Me" schreeuwden, was in 2011 de tijd rijp voor ook dat legendarische akoestische album Live in New York.

De hulp van celliste Liselote van Lardenoye en gitarist Paul Kruis werd ingeroepen om het unplugged geluid zo goed mogelijk na te kunnen bootsen. De optredens die volgden bevestigden dat dat volledig gelukt was. Het publiek luisterde aandachtig en ingetogen en Bleach wist dezelfde intense sfeer op te roepen als Nirvana zelf met hun breekbare, intieme versies van About a Girl, Come As You Are en David Bowie's The Man Who Sold The World.

Bij veel muziekfans staat Nirvana tussen andere legendarische namen in het onmogelijke lijstje van bands waar men zo graag een concert van had willen zien. Met Bleach Unplugged maken Tim, Jasper, Silvester, Liselotte en Paul het mogelijk die droom te laten uitkomen.

“BLEACH”